Chalethuisje Zonder Sleur staat op een mooi en rustig bospark in het plaatsje Wissel, gemeente Epe, direct aan de rand van het natuurreservaat "Het Wisselse Veen". Het spreekt voor zich dat u hier heerlijk kunt wandelen en fietsen door de prachtige natuur van Epe en omgeving.

Naast de unieke rust op het bospark en de mooie wandel- en fietsroutes, vindt U in de omgeving gezellige dorpjes, zoals Epe, Vierhouten, Elspeet, Elburg etc, waar U gezellig kunt ronddwalen.

Om alvast een idee te krijgen hoe mooi u kunt fietsen vanuit Zonder Sleur KLIK DAN HIER, U komt dan op de site van het fietseropuit Veluwe terecht. Hier kunt u alvast een mooie fietsroute uitstippelen. Indien u nog niet bekend bent met het fietsroutenetwerk, dan volgt hieronder een korte uitleg.

U fietst naar uw startknooppunt (knoopunt 05 is net buiten het park te vinden aan de Molenweg) De knooppuntenborden zijn groen/witte borden met daarop het cijfer van het knooppunt. Pijlen wijzen de richting, naar het volgende,  meest dichtbijgelegen knooppunten. 

Extra handig: bij elk knooppunt staat een overzichtsbord van het gehele netwerk. Zodat u, uw tocht tussentijds eventueel kunt aanpassen. Op de kaarten op het overzichtsbord staat de afstand tussen de knooppunten in kilometers vermeld. De route bepaald u dus helemaal zelf.  

Wilt u een keer wat anders doen dan fietsen of wandelen? Dan kunt u in de nabije omgeving diverse attracties en bezienswaardigheden bezoeken, zoals: de Apenheul, of Paleis het Loo in Apeldoorn ? Ook erg leuk is de beeldentuin in Garderen.  En in de zomer kunt u bijna elke avond wel ergens lekker snuffelen op één van de vele zomermarkten in bijv. Epe, Elspeet, Nunspeet en Garderen. Erg leuk is ook het speuren naar wild in de avondschemer. Dit kunt u bijvoorbeeld doen in de bossen van Gortel. Dit gebied hebben we voor u gemarkeerd op een fietskaart. In het Kroondomein heeft u rote kans dat u oog in oog komt te staan met een wild zwijn. Als u het treft komt u misschien ook nog wel een edelhert tegen.  Maar uiteraard kunt u ook met een boswachter op pad. Zie hiervoor de Recreatiekrant, die in de chalet ligt of bij de receptie van het park (gratis) is mee te nemen.

Nog meer ideeën kunt u opdoen vanuit de vele folders die we hebben verzameld. U kunt kiezen uit een uitgebreid scala aan folders, zodat u zelf op u gemak kunt bekijken wat u de moeite waard vindt om te doen.