Na zoveel gezonde boslucht is het 's avonds heerlijk bijkomen in chalethuisje Zonder Sleur. Komt u maar verder hoor, dan kunt u rustig even binnen rondkijken. Kijk, hier rechts van u hangt de kapstok en net naast de kapstok zit de deur van één van de twee slaapkamers. Bij het openen van deze deur ziet u een ruim tweepersoonsbed staan, met 2 boxspringmatrassen van 80 x 200 meter. Aan de linkerkant staat een ruime garderobekast met 3 schuifdeuren. Als u deze slaapkamer uitgaat, dan vind u aan u rechterhand de deur naar de badkamer. Bij het openen van deze deur ziet u rechts een badmeubel staan met 2 onderkastjes.Daarnaast de douchecabine en het toilet.

Wanneer u deze deur weer dicht doet, dan ziet u naast u nog een deur zitten. Deze is van de kleinere slaapkamer. Hierin staan 2 enkele bedden van 80 x 200. Als u na het bekijken van deze kamer de deur dicht doet, dan kunt u een lekker bakje koffie zetten met het koffiezetapparaat of met de Senseo die in de keuken staat. Heeft u liever een bakje thee? Ook dat kan gezet worden d.m.v. de waterkoker die daar staat. Verder vind u in de ruime keuken een koelkast, een magnetron, gasstel en een elektrische oven en voor 6 personen serviesgoed en bestek. Met een kopje koffie of thee in u hand lopen we dan door naar de gezellige huiskamer.

Wilt u op de ruime 3-zitsbank gaan zitten of wilt u liever in de losstaande fauteuil gaan zitten? U mag zelf kiezen. Of zit u liever bij/aan de eettafel? Ook dat kan, want rondom de eettafel staan 4 stoelen, dus zitplaatsen genoeg. Als het zonnetje schijnt dan kunt u, uw kopje koffie/thee mee naar buiten nemen en plaats nemen op 1 van de stoelen van de tuinset. Het is heerlijk toeven op het ruime en zonnige terras op het zuiden. Vind u het zonnetje een beetje te warm? Geen probleem, want dan kunt u de parasol opzetten. Zo zittend op het terras komt u vast wel tot rust, als u geniet van de stilte om u heen. Regelmatig wordt de stilte onderbroken door het vrolijke en gezellige gefluit en getjilp van alle vogeltjes die in de bosrand rondom het chalet zitten. Hé en kijk daar eens, ja warempel een eekhoorntje. 

Heeft u de koffie op? Komt u? dan lopen we nog even naar de blokhut toe. Kijk, hier links van u staat een vriezer en ook nog een wasmachine.  Trouwens, nu we toch buiten zijn dan kunnen we u gelijk laten zien dat voor alle ramen horren zitten.

O ja, het is in Nederland niet altijd mooi weer en soms is het zelfs zo fris/koud dat u graag de kachel aan zou willen doen. Ook dat is geen probleem, want in de huiskamer staat een elektrische haard. Deze verwarmd het chalet bij frissere temperaturen behaaglijk warm. Als u zo een avondje binnen zit, wordt het ouderwets gezellig als u met elkaar een gezelschapsspelletje doet. Er liggen diverse spellen in de kast en ook zijn er diverse leesboeken en tijdschriften aanwezig. (er is geen t.v aanwezig in het chalet)

In de blokhut staat een wasmachine en op het park is een droogautomaat aanwezig. Een strijkplank met strijkijzer vind u in de chalet. Sinds kort is er internet via de kabel.